Stoppa håravfall

När du har håravfall genetiskt i släkten behöver du se till att du inte får det för tidigt. En del genetiskt håravfall kan man tyvärr inte komma helt ifrån men man kan stoppa håravfall helt under en längre tid eller i alla fall bromsa upp håravfallet. Dock blir medlen som finns på marknaden starkare och starkare som ett fullgott försvar mot håravfall. Ifall du har anlag för ärftligt håravfall och har redan börjat drabbats av detsamma kan du stoppa håravfallet helt med hjälp av de receptfria eller de receptbelagda medel som finns som försvar mot håravfall.

De första symptomen av håravfall

Först när du ser de första symptomen av håravfall kan du börja med att använda schampo mot håravfall för att se ifall dessa bromsar upp sviterna av håravfallet. Du måste använda schampot ihop med välgörande balsam och helst ihop med ett medel som stoppar produktionen av DHT, Dihydrotestosterone vilket är den största anledningen till håravfall för män.

Håravfall hos kvinnor brukar vara temporärt men kan också vara permanent ifall du har anlag för håravfall i släkten speciellt ifall det hänt din mor eller din mormor vid medelåldern. En annan vanlig anledning till håravfall för kvinnor är att densamma har precis fött barn eller ammar sitt barn regelbundet, detta skall ses som temporärt håravfall och kan stoppas med att man börjar använda balsam och schampo specialiserat till att stoppa håravfall.

Ifall schampo inte fungerar för just dig att stoppa håravfall är nästa steg att börja använda receptfria medel som man applicerar direkt i hårbotten. Det låter kladdigt men den vätska som man applicerar blir så snabbt uppslukad av hårbotten att den inte kladdar av sig. Eftersom denna vätska är helt receptfri måste du inte uppsöka läkare för att stoppa håravfallet utan du kan använda denna vätska under en tid på minst 3-4 månader innan du får ett nytillskott av håret. Det viktigaste är att stoppa upp håravfallet och stimulera nytillväxt av håret.

Stoppa håravfall och stimulera din hårtillväxt:

Lotion mot håravfall
Lider du av tunnhårighet så kan TRX2 Lotion främja och stimulera din hårtillväxt vilket kan ge dig ett tjockare och fylligare hår.

En metod som är ganska ny i sammanhanget är nyttjandet av laserbehandling hemma för att stimulera nyväxt av hår. Det fungerar på det sätt att man inhandlar en laser för hemmabruk som sedan man behandlar sin hårbotten med varje dag och på detta sätt stimulerar hårsäckarna att växa i storlek och producera nya och starkare hårstrå.

Ifall du har använt receptfria medel under en tid är det dags att gå till läkare för att få hjälp med att stoppa håravfallet. Det finns receptbelagda medel som man tillför oralt genom att äta dessa tabletter regelbundet. Dessa ser till att nyproduktionen av DHT minskar och hårbotten får mer kraft att bygga upp en hälsosam hårkultur och på samma gång håller hårbotten ren ifrån de ämnen som gör att håravfall uppstår.

Ibland kan till och med en sådan sak som stress påskynda håravfallet du upplever. Du måste se till att under den tiden du tar medicin eller använder förebyggande medel att du stressar minimalt och planerar din dag så bra du kan. Ifall du upplever för mycket stress i vardagen så utsätts kroppen för enorma påfrestningar och detta kan som sagt påskynda ditt håravfall.