Ärftligt håravfall

Ärftligt håravfall är helt normalt och en helt vanlig orsak till att man tappar helt eller delvis hår på huvudet. Speciellt om det handlar om en man och det finns håravfall genetiskt i släkten finns det inga medicinska komplikationer. Dock finns det sätt att bromsa håravfall även ifall de av ärftlig natur dock borde du vara införstådd med att du inte alltid kan få håret att gro tillbaka men det finns fall då man har fått håret att växa tillbaka efter en väldigt kort tid. Inte alla typer av håravfall är ärftliga och i många av dessa fall kan detta bero på en felaktig medicinering eller tillförsel av hormoner så som träningsförstärkare i olika former.

Främja och stimulera din hårtillväxt:

Lotion mot håravfall
Lider du av tunnhårighet så kan TRX2 Lotion främja och stimulera din hårtillväxt vilket kan ge dig ett tjockare och fylligare hår.

Ärftligt håravfall kan börja tidigt i åldrarna, även tonåringar kan uppleva håravfall. Dock är det vanligast med håravfall när man är i åldrarna 30 år och uppåt. Ärftligt håravfall är mer vanligt hos män än för kvinnor. Det finns mycket läkemedel för att hämma ärftligt håravfall dock skall man alltid läsa sig upp på ämnet och även då vara försiktig om vad man köper och hur man använder det. Det finns många olika receptfria läkemedel så som Recrea och Rogaine, dock skall du vara förberedd på att det kan ta upp till ett halvt år innan det gör synbar effekt på din hårbotten men den som väntar på något gott väntar oftast inte för mycket. Dessa receptfria mediciner appliceras i hårbotten genom att man tillför vätska direkt till hårbotten.

Det finns också recept belagda mediciner som hämmar tillväxten av Dihydrotestosterone eller DHT som det förkortas i fackmannaspråk. Dessa recept kan skrivas ut av din läkare eller vid besök på en vårdcentral. I vårdcentralernas föreskrifter är att inte skriva ut mediciner för ärftligt håravfall med undantagsfall ifall patienten tycker det är missprydande eller ses som ett icke normalt fall av håravfall och detta misspryder kosmetiskt. Merparten av de receptbelagda medicinerna tillförs oralt och på detta sätt sprids detta bromsande medel hämmar bildandet av DHT och på det sättet kan hårväxten återupptas i långsam takt och att kombinera denna med en hälsosam livsstil kan detta hjälpa dig att få tillbaka en normal hårväxt dock tar detta en längre tid innan det får synbart resultat. Medicinering är alltid ett kostsamt kapitel och det kan vara så att i slutändan du blir beroende av medicineringen. Det är alltid bra att tänka ett par gånger innan man börjar använda några mediciner för att bromsa ärftligt håravfall.

Främja och stimulera din hårtillväxt:

Lotion mot håravfall
Lider du av tunnhårighet så kan TRX2 Lotion främja och stimulera din hårtillväxt vilket kan ge dig ett tjockare och fylligare hår.

Kvinnligt ärftligt håravfall är mer sällsynt än manligt ärftligt håravfall dock skall man inte se det som en onormalitet ifall man som en medelålders kvinna börjar tappa hår. Dock skall man se upp ifall du som kvinna får en röd och irriterande hårbotten när du ammar eller är gravid. Har du hjärt-/kärlsjukdom eller hjärtrytmrubbningar och börjar få håravfall? Då är det väldigt viktigt att du uppsöker en läkare och inte behandlar det som en bagatell, det kan vara första tecken på en felmedicinering eller en förvärring av din medicinska status och skall alltid kontrolleras av en läkare. Sammanfattningsvis är det faktum att ärftligt håravfall är någorlunda normalt för män i högre åldrar och inte helt ovanligt hos män i 30-årsåldern.